Stress

Minder stress en meer balans in uw leven, door chiropractie

Een constant opgejaagd gevoel, chronische vermoeidheid, prikkelbaarheid, vergeetachtigheid en simpele fouten maken… allemaal symptomen die op stress duiden. We onderscheiden een drietal vormen van stress: lichamelijke, emotionele en mentale. Niets is zo vervelend als stress in uw leven. Tijd voor verandering. Hoe? Door meer balans in uw leven te vinden, waardoor u uiteindelijk minder stress zult ervaren.

Reduceer stress met chiropractie

Stress is onvermijdelijk in de huidige maatschappij. Ons leven staat bol van de afspraken, to do-lijstjes, werk, verantwoordelijkheden en ga zo maar door. Het draait er echter om hoe wij zelf besluiten om te gaan met deze stress. Door de juiste balans in uw leven te vinden, reduceert u stress. Maar hoe kan chiropractie hierbij helpen? Chiropractie is een behandelmethode waarmee we, door gezond te bewegen, kunnen werken aan het verminderen van de stressklachten.

Stressklachten

Zoals eerder gezegd, onderscheiden we een drietal vormen van stress. Bij iedere vorm horen verschillende klachten.

Lichamelijke stressklachten: hartkloppingen, buikpijn, huiduitslag, slapeloosheid, chronische vermoeidheid en verkrampte en/of pijnlijke spieren.

Emotionele stressklachten: prikkelbaarheid, depressie, vijandigheid, nervositeit en overgevoelige of over-emotionele reacties op situaties.

Mentale stressklachten: vergeetachtigheid, verwardheid, een negatief zelfbeeld, slecht inschattingsvermogen, ongeorganiseerd zijn en simpele fouten maken.

Stress behandelen

Het is de hoogste tijd om uw stressklachten te reduceren. Daardoor vindt u meer balans in uw leven. Samen met uw Chiropractor gaat u aan de slag met een aantal oefeningen, waardoor u de rust in uw lichaam weer terugvindt. Tegelijkertijd leert u oefeningen om lichaamssignalen te herkennen, zodat u op een meer proactieve manier leert reageren op uw stressklachten.

Het kan voorkomen dat u alleen al door uw lichaamshouding stressklachten heeft.

Meer balans met chiropractie

Stressklachten zorgen voor onbalans in uw leven. Zonder de juiste balans, is een mens niet in staat op een juiste manier te functioneren. Zodra u aan de slag gaat met uw stressklachten in samenwerking met uw Chiropractor, merkt u vrij snel verbeteringen in uw leven. De stressklachten nemen af, u voelt zich minder opgejaagd en zit lekkerder in uw vel. Kortom, u vindt de juiste balans in uw leven door de inzet van chiropractie. Dat is toch heerlijk, toch?

Address your stress complaints and find your balance again!

Maak vandaag nog een afspraak bij Chirowell voor uw stressklachten en vind meer balans in uw leven!

Het adres van de chiropractiepraktijk in Maastricht:
Sint Annalaan 24-A
6217 KA Maastricht

Tips om zelf uw stressklachten te verminderen

Beweeg meer.

Als uw hoofd “vol zit”, is het bijna onmogelijk om te ontspannen. Ga erop uit. Pak bijvoorbeeld de fiets, of ga een stuk wandelen. Doordat u beweegt, wordt uw hoofd leeggemaakt én worden er bovendien geluksstofjes in uw hersenen aangemaakt. Eindresultaat: u voelt zich direct meer ontspannen.

Vul uw vitaminetekort aan

Stress zorgt ervoor dat uw lichaam op hoog tempo vitaminen en mineralen verbruikt. Let extra op het innemen van vitamine B, calcium, vitamine C en magnesium.

Wissel moeilijke, belangrijke taken af met gemakkelijke taken

We kennen het allemaal wel, die gigantisch lastige taken waar je als een berg tegenop ziet. Precies dat soort taken veroorzaken stress. Wissel deze daarom af met redelijk gemakkelijk te behalen taken. Zo bent u niet alleen met de zware taken bezig, maar boekt u juist ook successen op de makkelijkere onderdelen. Dit geeft een bevredigend gevoel, waardoor u minder stress zult ervaren.