Lage rugpijn

Rugklachten

Niets is zo vervelend als pijn in uw rug. Vooral pijn in de lage rug komt heel veel voor, bijna iedereen krijgt er wel een keer mee te maken. U herkent het misschien wel: laag in uw rug voelt het stijf en onbuigzaam, of u heeft een aanval van spit, een hernia, artrose of ischias. Chiropractie is een hele effectieve manier om de pijn in uw rug te behandelen.

Soorten rugpijn

Er zijn diverse oorzaken voor pijn in uw rug. Om vast te stellen wat bij u de oorzaak van de pijn is, zal Dr. Asha eerst vragen om wat voor soort pijn het gaat: heeft u constante pijn op één plaats, is het juist meer verspreid, of straalt het door naar andere lichaamsdelen?

Oorzaken rugpijn

De oorzaak van lage rugpijn is niet altijd duidelijk. Soms komt het doordat u een verkeerde beweging heeft gemaakt, iets verkeerd getild heeft, een verkeerde zithouding heeft, of omdat u uw rug overbelast heeft. Maar ook zwangerschap, overgewicht en te zware borsten kunnen oorzaken zijn van lage rugpijn.

Kijkend naar de blijvende problemen zien we ook spit, een hernia, ischias en artrose als veelvoorkomende oorzaken van rugpijn. Spit is hierbij één van de meest voorkomende vormen van plotselinge pijn in uw rug. Spit kan in uw rug schieten door een verkeerde beweging, of door het te snel overeind komen na een gebukte houding.

Chiropractie en rugpijn

Dr. Asha is gespecialiseerd in het behandelen van pijn in uw onderrug, ook wel lage rugpijn genoemd. Zo onderzoekt zij allereerst de oorzaak van de lage rugpijn. Zodra de oorzaak vast staat, kan zij haar behandeling starten om de pijn de verlichten. Dit wordt zonder medicatie en/of operatie gedaan. Tevens kan zij eraan bijdragen dat eventuele verdere beschadiging voorkomen wordt. U wilt immers niet dat uw lage rugpijn uw wervelkolom en zenuwen beschadigt! Chiropractie is een goede oplossing voor uw lage rugpijn. Zo is er uit onderzoek gebleken dat chiropractie betere resultaten geeft voor mensen met lage rugklachten, dan traditionele zorg. Dat geldt zowel voor het eindresultaat als voor de veiligheid, efficiëntie, kosten en patiënttevredenheid.

Hoe behandelt Chirowell uw lage rugklachten?

Tijdens uw eerste afspraak bij Chirowell gaat Dr. Asha direct de diepte met u in, om de mogelijke oorzaken van uw lage rugklachten in kaart te brengen. Samen doorloopt u de drie stappen.

  1. het intakegesprek
  2. lichamelijk onderzoek
  3. start van de chiropractische benhandeling

Deze drie stappen zijn noodzakelijk om u écht te helpen en uiteindelijk uw pijnklachten te verlichten. In veel gevallen gebruikt Dr. Asha een combinatie van diverse technieken, zodat het beste effect gecreëerd wordt. Dit is echter volledig afhankelijk van uw klachten. Geen enkel lichaam is immers hetzelfde en iedereen reageert anders op de behandelingen.

Maak vandaag nog een afspraak voor de behandeling van uw rugpijn

Om verdere beschadiging van uw wervelkolom en/of uw zenuwen te voorkomen, is tijdige behandeling van uw lage rugklachten noodzakelijk. Maak daarom vandaag nog een afspraak bij Chirowell of bel 043-7631250.

Het adres van de chiropractiepraktijk in Maastricht:

Sint Annalaan 24-A
6217 KA Maastricht