Chiropractie

“Er is een groot verschil tussen het effect van de behandeling en het aanpakken van de oorzaak.” –D.D. Palmer

chiropractor with patient

Chiropractie werd ontdekt door de Amerikaanse Daniel Davide Palmer in 1895. Chiropractie is gebaseerd op de behandeling van storingen tussen het bewegingsapparaat (spieren en gewrichten) enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds, en het effect van deze storingen op de algemene gesteldheid. Deze storingen of blokkades zijn meestal afkomstig vanuit de wervelkolom en het zenuwstelsel.

Chiropractie behandelt de oorzaak van deze blokkades. Deze oorzaken zijn vaak te vinden in stress, een verkeerde houding of in een combinatie van veel factoren. Veel patiënten kiezen daarom voor chiropractische behandeling als ze last hebben van pijn in het hoofd, nek, onderrug of schouder, of bij slaapproblemen, ischias, etc.

De effecten van chiropractische behandelingen variëren van pijnverlichting tot een grotere soepelheid, vitaliteit, beter kunnen slapen en verhoging van de levenskwaliteit.
 
Het is belangrijk om in balans te leven. Daarbij horen een gezond eetpatroon, het drinken van veel water, veel beweging en een positieve levenshouding.