Veel stress en uit balans?

Time for action! We need a healthy dose of stress in our lives to function properly. When stress takes over in our lives, it’s time to do something about it. Not only does long-term stress cause all kinds of complaints, your entire body also gets out of balance. So time for action. How do you […]

4 onderdelen van één geheel

  Wat is gezondheid? Wat houdt dat in: je goed voelen? Als we het over gezondheid hebben, wordt daarbij vaak gedacht aan het fysieke lichaam, terwijl het fysieke in feite maar één deel is van het geheel. Het hele lichaam bestaat uit vier belangrijke onderdelen: het fysieke lichaam, het mentale lichaam, het emotionele lichaam en het spirituele lichaam. Het ene deel is net zo belangrijk als het andere om je goed te voelen. Door deze vier gebieden met elkaar in balans te brengen, kun je onnodige stress en kwaaltjes helpen voorkomen.

Meditatie kan zo simpel zijn…

Heb je ooit wel eens een poging gedaan om te mediteren, maar werd je dan na vijf seconden al onrustig? Het is belangrijk dat je klein en simpel begint. Er zijn een hoop manieren waarop je kunt mediteren zonder dat het je meteen iedere dag een hoop tijd kost, of zonder dat je meteen een uur in stilte moet doorbrengen. Een van de makkelijkste manieren is door te beginnen met door je neus te ademen in plaats van door je mond.

Chiropractie Founder’s Day

spinal column chiropractic

Vorige week was er iets te vieren: het beroep van chiropractor bestond 121 jaar. Op 18 september 1895 zag de chiropractie het levenslicht. Dr. D. D. Palmer, een baanbrekend clinicus in Davenport, Iowa (Verenigde Staten), gaf toen voor het eerst een specifiek chiropractische behandeling aan een patiënt. Die allereerste chiropractie-patiënt was Harvey Lillard. Hij kwam destijds regelmatig bij Dr. Palmer en had een specifieke behandeling nodig.

What is Stress?

Wat is Stress

  Ons leven staat voortdurend bol van de afspraken, to do-lijstjes, werk, verantwoordelijkheden en ga zo maar door. Het leven lijkt aan ons voorbij te vliegen. En iedereen heeft het over stress… Maar hoe ziet die stress er nou eigenlijk uit? Iedereen ervaart stress op een andere manier. De drie belangrijkste vormen van stress zijn: lichamelijke, emotionele en mentale stress.

nl_NLNederlands