5 Manieren Migraine op Natuurlijke Wijze te Behandelen

Migraines and chiropractic care

 

Veel mensen lijden aan migraine, en dat kan een enorme impact hebben op hun dagelijks functioneren. In de loop der jaren heb ik vele patiënten kunnen helpen met behulp van chiropractische behandelingen en door andere, natuurlijke, geneeswijzen aan te bevelen.

Hieronder vind je de vijf beste manieren om migraine op natuurlijke wijze te behandelen.

  • Neem vitamines. Een vitamine B-complex is een goed begin. Vitamine B2 (riboflavine) draagt in belangrijke mate bij aan het stimuleren van energie binnen de zenuwcellen. Als er niet voldoende energie is om aan de vraag van de zenuwcellen te voldoen, kan dat een oorzaak zijn van migraine. Een dosering van 400 mg/dag is aan te bevelen.
  • Ga naar een chiropractor. Chiropractors zijn erin gespecialiseerd eventuele scheefstand (en) als ook het functioneren van het zenuwstelsel en de ruggenwervels te evalueren. Door subluxaties of scheefstand(en) van de ruggengraat te corrigeren, kan de druk op de zenuwen worden verminderd, hetgeen het lichaam in staat stelt om optimaal te functioneren en klachten als hoofdpijn en migraine te verlichten.
  • Gebruik een ice pack. IJs werkt ontstekingsremmend en is in het geval van migraine beter dan warmte.
  • Vermijd cafeïne. Langdurige inname van grote hoeveelheden cafeïne kan leiden tot ontwenningsverschijnselen die migraine kunnen veroorzaken. Probeer je dagelijkse cafeïneconsumptie te verminderen om zo deze triggers van hoofdpijn en migraine te vermijden.
  • Zorg voor genoeg slaap. Slaapgebrek kan vele klachten tot gevolg hebben, waaronder zeker ook hoofdpijn en migraine. Een goede en regelmatige nachtrust, in een rustige omgeving, en een koelere slaapkamertemperatuur: het kan allemaal bijdragen aan een beter slaappatroon en leiden tot meer rust, om zo het lichaam een handje te helpen zich te herstellen.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van natuurlijke manieren om migraine te verminderen. Neem contact op met je huisarts om te kijken welke methoden het beste bij jou passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands